Вдъхновяващата и грижовна личност – майка ми

окт. 20, 2023 | Разкажи за София

Портрет на Роберта Хаджийка, ученичка в 153-то Спортно училище “Неофит Рилски”

От малка майка ми е била хубаво дете с буйна, къдрава коса. Очите са ѝ големи и с кафяв цвят.

Тя е била ученолюбиво дете. Мама е много деликатен и чувствителен човек, винаги е внимателна с хората, с които говори. Умее да танцува и рисува.Като малка, тя бързо се е сприятелявала с децата навън.

Искала е много да стане отличен спортист, даже е тренирала баскетбол. Била е добра, но са я приели в престижна гимназия и така и не продължава със спорта. Когато мама е била в гимназията, е гледала един сериал на име  ,,Спешно отделение”. Гледала как докторите и сестрите се борят за живота на пациентите. Оттам тя се мотивирала. И затова става медицинско лице на гр. София  и е отлична анестезиологична сестра.

В момента мама учи второ висше образование. Избрах да пиша за нея, защото в моите очи, тя е истински герой, помага  всеки  ден на стотици хора. Нейната професия е много интересна, но и тежка.

От  моята ранна детска възраст  е  постоянно с мен. Най вече, когато имам висока температура или ми е лошо, винаги се грижи аз да съм добре. Понеже бях палаво дете постоянно ме пазеше да не се ударя. Научи ме на много неща, да броя, да си връзвам обувките, да рисувам, но най-вече и ме научи да бъда добър човек.

Моята е майка е прекрасна, не само с професията си, но и с личните си качества. И благодарение на нея и нейните грижи съм станала това, което съм сега. Гордея се с нея.

 

Материалът е изготвен от Роберта Хаджийска, ученичка в 153 СУ „Неофит Рилски“, гр. София, за ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“

Организатор на конкурса „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ е фондация „Добрият пример“, носител на правата и организатор на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“ и издател на книгата-сборник с най-добрите произведения на участниците в Работилница за репортери: „Разкажи за твоята България“

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община

Медийни партньори на конкурса са: bTV Media Grоup, БНТ, Bulgaria ON AIR, Euronews Bulgaria, БНР, Дарик радио, FM+, Teen Station, EspressoNews, b2b Media, BulFoto

Партньори на конкурса са: Idea Advertising & PR, Катедра „Медии и обществени комуникации“ – УНСС

0 коментара